Discografie  Windfall


Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nl

Cd uitgebracht ter gelegenheid van het 30- jarige jubileum van de band in 2007. 

CD in eigen beheer uitgebracht onder het Horsshoe Music label

01 The Weather                 
02 She’s Gone               
03 I Feel Free                    
04 Eyewink of the Sun    
05 Horseshoesaloon    
06 Canada                        
07 100 Roses                   
08 Totally Different          
09 I’d Rather Be Lonely 
10 I Can’t say I’m  Sorry  
11 Storms Of Life            
12 Daddy Is Out Of Work 
13 Holy Smoke                 
14 She’s Leaving               

Bonustracks
15 Take These Chains From My Heart
16 Love Will Keep Us Alive             
17 Sea Of Heartbreak


Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlOp zondag 20 maart 2005 werd door Riem de Wolff op feestelijke wijze de  CD 'Made @ Home'gepresenteerd

Tot grote verassing van alle aanwezigen nam hij na de uitreiking van de CD's aan de bandleden even de leadzang over van Rob en Linda

Windfall “ Made @ Home”, HM 0405

Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlHet was even wachten op de opvolger van de schitterende cd  “25 Years” maar eindelijk is hij er dan toch.

Eigenlijk eerder toevallig want deze cd werd opgenomen, geproduceerd, gemixed, gemastered in eigen studio, van daar de titel  “Made @ Home”.

Aanvankelijk was het de bedoeling om 12 nummers op te nemen om te oefenen met de nieuwe apparatuur en daarna cd opnames te maken.
Ondanks het feit dat er met tamelijk basic apparatuur gewerkt werd, klonken de opnames zo goed dat de band besloot om er metéén hun nieuwe cd van te maken.

Het resultaat mag gehoord worden, de typische Windfall sound is alom aanwezig en erg herkenbaar in nummers als “My Heart Is Lost To You”, “ The Heart is A Lonely Hunter” en “ Jar Of Clay” het laatste bijzonder knap gebracht door leadzanger Rob Wilbrink.

Verassend goede versie van het nummer “By The Time I Get To Phoenix”, erg mooi vertolkt door Linda de Jong.
Een mooi stukje jeugdsentiment met “ Love Potions no 9” en de klassieker “Picture of You”, een nummer dat  ruim 30 jaar geleden de hitparade werd ingezongen door Joe Brown, het blijft onverslijtbaar en is nog steeds een prachtige meezinger, beide nummers kregen overigens een zeer goed arrangement aangemeten. Helemaal op de toppen van mijn tenen ga ik staan voor nummers als “I’m Alright” en “What A Way To Live”, twee keer Linda op haar mooist. “ I Saw Her Standing There”, prima afsluiter en een erg goede versie van deze Lennon/ McCartney klassieker.

Vocaal en instrumentaal past het plaatje mooi in elkaar en er is veel ruimte gelaten voor steel en gitaar partijen.

De volledige cd is gemaakt door de leden van Windfall zelf en zij hebben er een kwalitatief erg goed product van gemaakt, hopelijk mag dit leiden tot meer waardering voor deze toch wel erg goede countryband.

bron: B& N Country On Line

 

Overige CD's :
Live at Nashville Country Club
No Limits
Indian Warrior
Perfect Day
25
Made at HomeStorms of Life  

DVD:   Blue Diamonds, live samen met Riem de Wolff (The Blue Diamonds)