Biografie


Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlWINDFALL, opgericht in 1977 in Oudewater (Utrecht), heeft zijn (haar) sporen na bijna 35 jaar duidelijk verdiend.
Windfall is een band die bij elk optreden een enorm enthousiasme ten toon spreid.
De band voelt zich thuis op elk evenement groot of klein van opzet en is alleen tevreden over een optreden, als de bezoekers, dansers en luisteraars, een fijne avond gehad hebben.

Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlWindfall heeft een avondvullend repertoire met songs uit de jaren 60, 70 en 80.
Zo komen er niet alleen songs van de Beatles, Hollies, Fortunes, Doobie Brothersen en de Bee Gees voorbij maar ook songs van Dusty Springfield, Pointer Sisters, Cher, Smokie en  TheEagles worden niet vergeten.
Voor de liefhebbers is er ook een compleet avondvullend repertoire met country songs


Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe groep is ontstaan na het uiteenvallen van de Rock & Roll band The Shaking Spiders.
Na een paar moeizame startjaren kwam de eerste opsteker na het winnen van het destijds befaamde countryfestival in Uden.

Originaliteit en spontaniteit waren voor de jury mede punten die de doorslag gaven voor de uiteindelijke eerste prijs.
Na talloze optredens in clubs, op festivals, de TROS-radio de KRO-radio en diverse lokale radio-omroepen kwam in 1983 de eerste LP "No Covers" uit.

Vanwege het brede repertoire van moderne countrymuziek met af en toe een knipoog naar de 60er jaren is Windfall voor veel countryclubs en country linedancers een graag geziene gast in Nederland zowel als in Belgie.

Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlAl hoewel er in die 40 jaar periodes zijn geweest dat countrymuziek minder in de belangstelling stond en het aantal optredens per jaar beduidend lager lag dan nu; Windfall bleef de countrymuziek steeds trouw.
Door de jaren heen waren er personeelswisselingen in de band, maar het voortbestaan van de band kwam nooit in gevaar.
De laatste 10 jaar is de bezetting slechts één maal gewijzigd en dat is inmiddels alweer meer dan acht jaar terug.

Bijna40 jaar lang werd er opgetreden in hallen op pleinen en in zalen voor duizenden toehoorders maar ook  voor 100 onvermoeibare “linedancers”  in een reuze gezellige countryclub. 
Elk optreden heeft zijn charme en is een unieke gebeurtenis.
De laatste 15 jaar werd er veel tijd in studio’s doorgebracht met als resultaat in 1992 de cd  “Chuck Barlinger en Friends live at the Nashville countryclub”.
Windfall begeleidt op deze cd, de helaas onlangs plotseling overleden, Chuck en diverse andere country artiesten zoals Ruud Hermans en de Canadese zangeres Sammy Rose. 
Uiteraard zijn ook de lead vocalisten van de band, Linda en Rob, te horen. 

Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlIn 1994 komt de CD “Out of limits” uit waarop uitsluitend eigen werk te horen is en in 1997 de cd “Indian Warrior” met wederom uitsluitend eigen werk.  
In 2000 werd “Indian Warrior” opnieuw uitgebracht, er zijn nu echter twee extra songs aan toegevoegd, onder andere de bij de ”linedancers” erg populaire song ‘‘Rose of my heart”.
In maart 2001 verscheen  de cd “A Perfect Day’’.

Ook nu in het 30e “levensjaar” wordt er wekelijks met veel enthousiasme gerepeteerd.
Het repertoire moet steeds worden vernieuwd en de kwaliteit van de optredens kan altijd beter, zo menen de bandleden.
Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlOp 26 januari 2002 werd het 25 jarig jubileum op grootse wijze gevierd.
Diezelfde dag presenteerde de band haar  nieuwe CD, toepasselijk “25 years” genaamd.

Windfall is niet alleen in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen bekend.
In 1995  stond de groep in de Amerikaanse ”Hit Review Top 40” op een 4e plaats met het nummer “Steppin on a Saturday night”.
e band is ook een graag geziene act op festivals in België en Duitsland.
Ook op TV bij Veronica’s “Western Lifestyle” was Windfall regelmatig te zien. 
Country FM het enige country radiostation dat Nederland rijk is, draait regelmatig songs van de door Windfall uitgebrachte cd’s, evenals de countryprogramma’s op de tientallen lokale omroepen.  

Windfall, in de country muziek pers vaak “The number one country dance band” genoemd, voelt zich thuis op elk evenement groot of klein van opzet en is alleen tevreden over een optreden, als de bezoekers, dansers en luisteraars, een fijne avond gehad hebben.

Countryband Windfall; te boeken bij www.kwekel-evenementen.nlDe bandleden spreiden nog steeds bij elk optreden een enorm enthousiasme ten toon, het is dan ook zeker geen statisch geheel op het podium. 
Windfall is niet alleen een band om naar te luisteren maar ook een band om naar te kijken!

De vast aan de band verbonden geluidstechnici zorgen voor een uitstekend zaalgeluid.
Indien de zaal over voldoende (elektrische) faciliteiten beschikt kan er ook voor een professionele verlichting en aankleding van het podium worden gezorgd.

De band Windfall is een vereniging.
Dit maakt het boeken van deze Nederlandse top countryband ook financieel uiterst aantrekkelijk.